🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

9 november 2023

VAPEN

LAAT VAPEN NIET ONBESPROKEN

Artsen slaan alarm over extreem verslavende vape

De vape (e-sigaret) lijkt onschuldig, maar is dat zeker niet Vapen wordt door de industrie gepresenteerd als een minder schadelijk alternatief voor roken, maar niets is minder waar. De vape is enorm verslavend; één e-sigaret (vape) bevat vaak meer nicotine dan een heel pakje sigaretten. Daar komt bij dat nicotine de hersenontwikkeling bij tieners verstoort, met een verhoogd risico op blijvende schade en mentale problemen als gevolg.

Het is bekend dat tieners worden beïnvloed door de tabaksindustrie. Maar, uit internationaal onderzoek weten we ook dat Nederlandse jongeren een bovengemiddeld sterke band hebben met hun ouders. Daarom roepen wij ouders op om met ons samen te werken en het gesprek met hun kind over vapen aan te gaan. Ouders hebben immers, net als artsen, maar één doel en dat is kinderen beschermen en gezond houden. Dit in tegenstelling tot de tabaksindustrie, die de vape bewust zo verslavend en aantrekkelijk mogelijk maakt, ten koste van de gezondheid van onze kinderen. Daarom slaan we alarm met én voor ouders.

Op deze website vind je meer informatie over vapen, tips voor het gesprek over vapen en de mogelijkheid om via het burgerinitiatief nicotinee.nl samen de strijd aan te gaan tegen de dodelijke tabaksindustrie.